Toneel

VOOR ELK BLIJSPEL

Ons Huis beschikt als een van de weinige in de regio over een vast toneel. Hier wordt jaarlijks dankbaar gebruik van gemaakt door de toneelverenigingen aan het begin van het nieuwe jaar.

  • Toneel uitvoeringen 2019


  • 8 maart | 20:00 uur | HTV


    9 maart | 20:00 uur | HTV


    10 maart | 14:00 uur | HTV

Toneelgroepen
htv 50 jaar

Toneelvereniging HTV staat garant voor een leuke avond plezier met een blijspel of klucht.

Hengelose Toneel Vereniging - HTV

Toneelvereniging

‘OP DE WOELIGE BAREN’

8, 9 & 10 maart

geschreven door: Carsten Lögering. Vertaald door: Ben ten Velde

 

Boer Bennie Spekken in Hengelo (GLD), leeft met zijn vrouw Gerda en dochter Anna op zijn boerderij. Bennie weet alles en kan alles, tenminste… dat denkt hij. Over het algemeen is hij gewoon lui en geniet hij met zijn vriend Geert van de nodige alcohol. Zijn stagiair Jochem doet het meeste werk op de boerderij. Deze heeft een oogje op Anna, maar dat valt bij Bennie helemaal verkeerd.

Na een loterij in het dorp heeft Anna de hoofdprijs gewonnen; een cruise op de Middellandse Zee. Hier is ze niet zo blij mee en samen met Jochem splitst ze Bennie de reis in de maag. Er is alleen een probleem; Bennie is van kleins af aan al bang voor water en dat mag niemand weten!

Nu begint de verwarring, waarbij Bennie de ene blunder na de andere begaat en steeds meer in zijn eigen leugens verstrikt raakt.

Entree kaarten kosten € 6,00  

Kaarten kunt u bestellen bij Henk Woerts tel 0314 – 625322 mob. 06 – 55393350 en bij Ons Huis te Hengelo gld tel 0573-463555

Of stuur een mailtje naar:   toneelvereniging-htv@outlook.com

Be-Kiek-Ut 2018

Be-Kiek-Ut is een jonge toneelgroep met ervaren spelers uit de regio Doetinchem - Hengelo - Zelhem

Be-Kiek-Ut

Toneelvereniging

AFGELAST!

Be-kiek-ut speelt ‘Verkeerde hulp op de eerste hulp’

13, 14 & 20 Januari

Toneelgroep Be-kiek-uit speelt op zaterdag 13, zondag 14 en zaterdag 20 januari de klucht ‘Verkeerde hulp op de eerste hulp’ van schrijver Henk Roede in Ons Huis te Hengelo (Gld.). Het is een dolkomisch toneelstuk dat van de ene gekke situatie in de andere over gaat.

 

Het komische stuk speelt zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum is een oude dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Hij gaat ermee stoppen, maar moet eerst nog even zijn opvolger inwerken.

Dan komt een Joop van het uitzendbureau langs voor schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet Dokter Hogebaum hem per ongeluk voor zijn opvolger aan, wat tot bizarre situaties leidt. Joop denkt al snel dat hij dus ingehuurd is als dokter en vindt dat eigenlijk wel interessant en doet dan ook zijn uitstekende best.

Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers komen er verder allemaal wel niet langs in het ziekenhuis? Zo is er Nella, die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben die er maar bestaan en komt Rebecca eerder in het ziekenhuis om een goede partij te schaken, dan dat ze werkelijk iets mankeert. Ook komt Roelien langs met een zere duim, maar is dat de enige reden waarvoor zij langskomt?

Gelukkig kan het ziekenhuis beschikken over het kordate hoofd van de verpleging Joke en verpleegkundige Annie, maar of die de boel nog kunnen redden?

 

Kaartverkoop
Kaarten voor de klucht ‘Verkeerde hulp op de eerste hulp’ zijn te bestellen via de website www.be-kiek-ut.nl. Daarnaast zijn de kaarten in de voorverkoop te verkrijgen bij Ons Huis in Hengelo en telefonisch via het nummer 06-28995531. De kaarten kosten 6,- euro per stuk. Op zaterdag 13 en 20 januari is de zaal vanaf 19.15 uur geopend, waarnaar het toneelstuk om 20.00 uur zal starten. Op zondagmiddag 14 januari is de zaal vanaf 13.45 uur geopend en zal de voorstelling om 14.30 uur aanvangen.